Groep Leentje

Groep Leentje

dinsdag 4 februari 2014

Praatronde

Aïcha heeft voor ons naar het nieuws gekeken. Ze heeft vanochtend gekeken. Ze heeft een paar dingen om te vertellen:

- een dronken agent is voor de politierechtbank moeten komen
- er is een aardbeving geweest in Griekenland
- een stiefmoeder heeft twee kinderen verwond met zuur en ze heeft 30 jaar cel gekregen
- een meisje van 11 jaar is gebeten door verschillende honden. Ze is twee keer geopereerd, maar ze leeft gelukkig nog. Ze heeft veel geluk gehad. De man had ook nog meer dan 30 puppy's in huis. De honden die het meisje gebeten hadden, zijn door de politie gedood.

Je mag nooit weglopen als een hond achter jou loopt omdat honden achter bewegende dingen lopen. Sam denkt dat de honden ook als je stilstaat zullen komen, want die ruiken toch ook goed. Waarom zou een hond achter jou lopen? Sam denk dat honden denken dat je met hen wil spelen. Robin vertelt dat een hond een jachtdier is en die denkt dat je een prooi bent. Daarom probeert hij jou te pakken.
Het broertje van Meymouna was ooit aan het schoppen tegen een hondje van zijn mama en de hond heeft gebeten. Aliou zegt dat de hond zich wil verdedigen en dat het dan eigenlijk je eigen schuld is als de hond bijt.

Waarom hebben ze de honden die gebeten hebben gedood? De honden zijn misschien niet opgevoed en zijn agressief. De puppy's worden ook onderzocht. Want als honden agressief zijn, is het soms moeilijk om dit te veranderen. Honden kunnen ook naar de hondenschool. Wat is het verschil met een asiel? In een asiel zitten dieren die verloren gelopen zijn bijvoorbeeld... . Aliou zegt dat je daar een hond of een kat kan kopen. 

De hond van de opa van Simon heeft Simon ooit gebeten toen hij schrok omdat Simon over hem viel. 

Aliou toont: pijp van Indianen die hij gekregen heeft van zijn mama als cadeautje. Een diamant die hij gekregen heeft en een paarse diamant die hij in Sea-Life gekocht heeft. De laatste diamant is ook heel mooi, maar hij weet niet meer goed van waar die komt. Sam denkt dat de pijp een kleine vredespijp is: als er oorlog is geweest en er is vrede, dan roken ze samen een vredespijp. Dit is een soort belofte dat ze geen oorlog meer zullen voeren.

Meymouna: gisteren is het broertje van Meymouna gaan trainen in West-Vlaanderen en daar werd vanalles verkocht. Meymouna heeft een kaartje met een handtekening van de beste voetballer van België, Thorgan HAZARD. De trainer op het kaartje was ook de trainer van het broertje van Meymouna en Thorgan Hazard heeft gekeken. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten