Groep Leentje

Groep Leentje

dinsdag 12 november 2013

Dinsdag 12/11/'13

Praatronde

We spreken af dat we vandaag extra zullen letten op onze 'hand'. Wanneer Famke wil dat het stil wordt, wanneer er iets gezegd met worden,... steekt Famke haar hand in de lucht. Wie dit ziet, doet dit ook. Hiermee laat je zien dat je weet wat er van je verwacht wordt. De bedoeling is dat we hier de komende dagen extra op zullen letten. Wie dit niet enkel voor de groep, maar ook voor Sebbe die nieuw is in onze groep.

Sam: is twee dagen in Disneyland Parijs geweest. Hij heeft daar vuurwerk kunnen zien, hij heeft gezien hoe ze projecties maakten op fonteinen en kastelen met licht. Samen met zijn zusje Maya heeft hij op een vliegende tapijt gezeten. En op roetsjbanen natuurlijk. Zijn zusje heeft een kabouter van Sneeuwwitje gekregen: Dopie is zijn naam. Bastiaan wil weten of het het échte Disneyland Parijs in Amerika is. Daarop zijn we op de kaart gaan kijken waar Parijs ligt. Parijs is de hoofdstad van Frankrijk weet Aïcha.

Zay: is in de Ardennen geweest. Hij heeft 20 kilometer gewandeld op drie dagen tijd. Ze logeerden in een groot huis midden in de natuur. We halen de kaart er opnieuw bij en kijken waar Zay geweest is. Daarop komen er heel wat vragen: waarom spreken ze in de Ardennen Frans en ligt het toch niet in Frankrijk? Welke talen spreken ze eigenlijk in België? Volgens AÏcha wel 100... Hoeveel talen worden er 'officieel' gesproken en waarom noemen we die 'officieel'? Waar wordt er Duits gesproken? Kunnen we dit aflezen op een kaart? 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten