Groep Leentje

Groep Leentje

zondag 24 november 2013

Vrijdag 22/11/'13

Praatronde

Aïcha en Sam gingen donderdag naar enkele middelbare scholen. Ze mochten daar een kijkje gaan nemen. Zay zegt dat hij het niet eerlijk vindt dat de jongsten dit niet mogen. Maar iedereen ziet wel in dat de kinderen die in het zesde leerjaar net iets minder tijd hebben om te beslissen dan de kinderen van het tweede of derde leerjaar. Ze zijn gewoon allemaal benieuwd hoe het er op de middelbare school aan toegaat :-). 

Aïcha en Sam gingen eerst naar de VIP-school. Aïcha vertelt dat het daar op school maar een 'rommelhoopje' is omdat iedereen van de ene klas naar de andere moet gaan. Ze lopen daar zelfs! Aïcha moet meer uitleg geven, want dat wordt op veel ongeloof onthaald in de kring. Als je daar te laat bent voor een bepaalde les, dan mag je dus lopen in de gang. 

Als je er bepaalde dingen doet die niet mogen moet je 'nablijven'. Aïcha en Sam zijn gewaarschuwd :-).

Op het einde van de dag werd er een quiz gespeeld. Aïcha moest de volgende vraag beantwoorden: "Draait de aarde rond de maan of de maan rond de aarde?". Aïcha vertelt dat er ook gezegd was dat je als je op de 'aardas' staat, je van het 'zuiden van de wereld' naar het 'noordelijk deel' kan springen. Hoe zit dat nu weer? Wat is de aardas? Hoe loopt die door de aarde? Waarvoor dient die? En hoe noemen we dan die andere lijn die Aïcha bedoelt? Waar loopt die? We halen onze wereldbol en wereldkaart erbij!

Iedereen weet iets te vertellen, maar er zijn ook nog heel veel vragen? Waarom staan er cijfertjes bij de lijnen? En er staan nog lijnen: steenbokskeerkring.... . Wat betekent dit allemaal? Iemand vertelt dat de mensen vroeger dachten dat de aarde plat was. Hoe zouden ze dan ontdekt hebben dat dit niet klopte? Wanneer hebben ze dit ontdekt?

Maandag in ons rondje wo maken we een nieuwe mindmap! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten