Groep Leentje

Groep Leentje

donderdag 7 november 2013

Donderdag 07/11/'13

Praatronde

Arshia: heeft maandag iets gekocht om zelf kristallen te kunnen maken. Hij heeft het doosje meegebracht en toont ons wat er in zit: een boekje over hoe je de kristallen maakt, een bril... . Sam wil graag weten waarom die bril nodig is. Arshia vertelt dat je kristallen kan maken met aluin. Maar dat is gevaarlijk. Niet voor de huid, wel voor de ogen. Je moet dus geen handschoenen dragen, wel een veiligheidsbril. Arshia vertelt hoe je de kristallen maakt. Tonen hoe je het maakt is een beetje moeilijk: zijn doosje is leeg...hij zou dan een nieuwe doos moeten kopen. Dan heeft hij opnieuw aluin. Arshia heeft thuis een zeer grote kristal gemaakt. Hij brengt hem niet graag mee omdat hij schrik heeft dat hij stuk gaat. We spreken af dat Arshia een foto neemt. We overleggen hoe je een foto kan nemen van iets en toch kan tonen hoe groot het is: je staat ernaast, je legt het op je hand, je legt er een meetlat naast....

Bastiaan: heeft op woensdag in STIBO een cape gemaakt. Helemaal zelf op de naaimachine. Bastiaan toont de cape en trekt hem ook aan natuurlijk.

Aïcha: heeft een voorstel het verzorgen van onze nieuwe vissen toe te voegen aan de bevertaken. We overleggen bij welke taak dit het best past. Enkele voorstellen:
- speurneus: die heeft hier tijd voor
- bordveger: vissen staan in de buurt van het bord en werkt ook met water
- refterdienst: heeft ook te maken met 'eten'
- energiebewaker: letten op het aan- en uitzetten van de filter.

We stemmen: de meerderheid (9 stemmen) stemt voor 'bordveger'. Vanaf nu zal de bordveger dus ook de vissen voederen. Wanneer het aquarium gekuist moet worden, wordt er hulp ingeroepen. Dit kan je moeilijk alleen doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten