Groep Leentje

Groep Leentje

dinsdag 7 januari 2014

Dinsdag 7 januari

Praatronde 

Arshia kent een truc met kaarten en wil deze tonen. Hij heeft wel een assistent nodig. Bastiaan moet twee kaarten kiezen en tonen aan de groep. Ze worden bovenaan en onderaan de stapel gelegd. De stapel wordt geschud en dan uitgestrooid. Arshia heeft nog twee kaarten in zijn handen en dit zijn de kaarten die Bastiaan gekozen heeft!

Arshia heeft verschillende trucs geleerd van andere mensen, maar ook enkele trucs zelf verzonnen. Zay zegt dat zelf trucjes verzinnen niet kan. Er is altijd iemand die die al gedaan heeft. Zou het dan toch niet kunnen dat als je veel met de kaarten oefent je misschien eenzelfde truc ontdekt, terwijl iemand anders - in bijvoorbeeld Amerika - die ook al gedaan heeft? Heb je hem dan zelf verzonnen of niet?

Arshia toont nog een truc. Soms mislukt een truc ook wel eens. Je moet eigenlijk geconcentreerd zijn en zelf goed opletten zodat je geen fouten maakt.

Aliou vertelt over een goochelaar die hij de dag voor kerst gezien heeft. Hij is dan samen met zijn zussen en mama bij ‘tonton’ op bezoek geweest. Die heeft goocheltrucs getoond: hij had as in Akiou's hand gestopt, Aliou moest zijn hand tonen aan het publiek en in het publiek blazen. Dan zou de goochelaar de as transporteren naar de andere hand. We willen de truc wel eens uitproberen in de klas of 'tonton'  uitnodigen in de klas.

Sam kent ook een truc met cijfers. Arshia moet een getal onder de tien onthouden. Sam laat Arshia allerlei dingen doen ( plus 10, plus 3, min 2, min 1 en min eigen getal). En dan kan Sam het getal raden!
-      




Geen opmerkingen:

Een reactie posten