Groep Leentje

Groep Leentje

maandag 6 januari 2014

Maandag 6 januari 2014

Praatronde

Vanaf deze week zijn onze computer- en internetproblemen voorbij en kunnen jullie onze praatrondes weer 'live' volgen :-)).

Zay vertelt dat hij heel blij is dat de winterstop bij de voetbalwedstrijden bijna voorbij is. Sam vraagt zich af wat een 'winterstop' is. Omdat het te koud is - en ook wel omwille van alle feesten op het einde van het jaar - wordt  er niet gevoetbald. Zay vindt het eigenlijk gek dat ze dit winterstop noemen...de stop duurt toch maar twee weken en de winter veel langer?

Zay vertelt nog dat hij op het nieuws gehoord heeft dat er iemand neergeschoten is. iemand die zomaar ergens aan het fietsen was. En er was niets gestolen: geen geld, geen telefoon,... . We praten hier nog een beetje over: hoe is het gebeurd? Waarom zou iemand dat doen? Hetgeen gebeurd is heeft veel indruk gemaakt op de kinderen. Sam vraagt zich af hoe iemand in de rug geschoten kan worden en dan toch niet 'au' roept. Bastiaan vertelt hoe hij ooit met zijn vinger tussen de deur van de auto zat en ook niet onmiddellijk de pijn voelde. En Aliou vertelt dat hij de pijn pas voelde nadat hij het bloed op zijn vinger zag toen hij in zijn vinger gesneden had.  

Bastiaan vertelt dat zijn papa vetrokken is naar Colombia. We kijken op de wereldkaart  Colombia ligt aan de andere kant van de wereld. Bij ons is het nu bijna negen uur, in Colombia is het drie uur ’s nachts. De papa van Bastiaan vloog eerst van België naar Barcelona (op bezoek bij een tante), dan naar de oma in Madrid en pas dan zijn ze doorgevlogen naar Colombia. Bastiaan's papa blijft een paar maanden in Colombia om er de hoofdstad Bogota te bezoeken (daar is hij nu) en dan de jungle in te trekken. Volgend jaar mag Bastiaan misschien wel mee!


Arshia deed eerst taekwondo  maar krijgt nu les in pijl – en boogschieten. Dat is heel zwaar, maar wel leuk. Arshia zou hem graag eens meebrengen, maar we vragen ons af of je daarmee wel over de straat mag. Is dat niet gevaarlijk? Hoe groot is hij? Is het zoals bij de Indianen of is het een kruisboog?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten