Groep Leentje

Groep Leentje

vrijdag 16 mei 2014

Praatronde

Gisteren is iedereen op uitstap geweest. 

Arshia: wij zijn met het 5e en 6e leerjaar naar de Sterrenwacht geweest. We hebben eerst vanalles geleerd over de ruimte en het heelal. Nadien werden we in twee groepjes verdeeld: we hebben naar de zon gekeken. Toen stonden we op het dak en konden we kijken door verschillende telescopen. 

Aïcha: je mag normaal gezien niet naar de zon kijken door een telescoop, maar wel als er een speciale filter voor zit. Door sommige filters was de zon geel of wit, door andere filters was de zon rood. We konden zwarte vlekjes op de zon zien en als twee vlekjes dichtbij elkaar liggen dan wordt het hete gas van de zon 'weggegooid' en dan zie je zonnewinden. Door één van de telescopen konden we dit ook zien. 

Arshia, Aïcha en Sam vertellen nog over de Voyager 1 en 2, het ISS, space shuttles, ons zonnestelsel,....teveel om op te noemen. We zullen proberen om al hetgeen we gisteren geleerd hebben op papier te zetten!

Zay: wij zijn spelletjes gaan spelen bij de senioren. Ze dachten dat Yassin en ik meisjes waren. Ik heb hen ook veel vragen gesteld. Aan Greta heb ik gevraagd wat ze vroeger gedaan heeft. Ze was nu 81 en ze begon hele verhalen te vertellen over toen ze kind was enzo.... En ze kon maar niet stoppen met vertellen, maar eigenlijk was het wel heel leuk.

Waarom vinden de senioren het zo leuk om bezoek te krijgen? En waarom vinden ze het zo leuk om te vertellen over vroeger? Zay denkt dat het is omdat het hen doet denken aan vroeger als ze kinderen zijn en dan komen de herinneringen terug. Sommigen zijn ook alleen en dan vinden ze het leuk als er iemand naar hen luistert. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten