Groep Leentje

Groep Leentje

donderdag 15 mei 2014

Praatronde

Zay: Ik wil vandaag eigenlijk weer iets over voetbal vertellen. Ik zou heel graag naar Brazilië gaan tijdens de wereldbeker. Dat zal waarschijnlijk niet lukken, dus dan gaan we naar de Ghelamco arena. Daar kan je de wedstrijden op groot scherm zien. Ik zou toch het liefst naar Brazilië gaan omdat het een heel mooi stadium is.

Aïcha zou ook wel naar Brazilië willen gaan, maar ze zegt dat het een gevaarlijk land is omdat er meisjes ontvoerd worden. De meisjes die uit een school ontvoerd werden, dat is niet in Brazilië gebeurd maar in Nigeria. Aïcha vindt dat een beetje gek omdat de First Lady daarover gesproken had. Wie is de First Lady? En waarom spreekt zij over iets dat in Afrika gebeurd is? We weten dat ontvoeringen door terroristen gebeuren, maar wat doen terroristen eigenlijk? 

Arshia weet dat er ooit iets ergs gebeurd is met een toren en een terrorist. Maar waar is dat gebeurd? Wat is er toen gebeurd? Eigenlijk weten we wel veel van hetgeen in 2001 gebeurd is, hoewel iedereen in onze groep nog niet geboren was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten