Groep Leentje

Groep Leentje

maandag 5 mei 2014

Praatronde

Bastiaan: Ik heb van Pieter zijn zus een boek gekregen ‘Het leven van een loser’ van Jeff Kiney. Het was een kerstcadeau, maar ze was het vergeten. Het is een soort dagboek en het is een grappig boek. Ik heb het boek op twee dagen tijd uitgelezen.

Bastiaan wil voor ons een stukje voorlezen. In het boek is het een zondag in januari en eigenlijk moet het personage van het boek nog geboren worden. Hij vertelt dat hij voor hij geboren werd salto’s kon maken en kon slapen wanneer hij maar wou. Het personage in het boek noemt zichzelf ‘zwaar de klos’. We vinden dat eigenlijk maar een gek woord: klos. En wat betekent dan 'de klos zijn'? Bastiaan vertelt nog dat er verschillende delen zijn. Het laatste deel het ‘Jouw leven als een loser’. Bastiaan denk dat je dan zelf je eigen verhaal moet schrijven.

Zay: ik ben gisteren naar Ieper geweest met mijn papa. Daar kan je heel veel dingen zien. We hebben kerkhoven van soldaten gezien. Er was ook een triathlon, dus het was daar heel druk. 32 landen gingen tegelijkertijd rennen voor een actie voor mensen die verlamd zijn. Zo probeerden ze geld in te zamelen  voor onderzoek. Meer dan 2500 mensen deden mee. Wie meer wil lezen over de triatlon kan hier kijken: http://nl.metrotime.be/2014/05/04/wings-for-life/succesvolle-eerste-editie-van-wings-for-life-world-run-met-3-000-lopers-in-ieper/

Famke vraagt of Zay gezien heeft of er bepaalde bloemen nu in bloei staan. Zay vertelt dat hij onderweg klaprozen gezien heeft. Hij weet ook dat ze een symbool zijn voor de soldaten die gestorven zijn de Eerste Wereldoorlog. We zullen een foto van de klaprozen aanvullen op onze tijdlijn!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten